Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi

BABADAĞ İÇİN EL ELE
   
 BABADAĞ İÇİN EL ELE

BABADAĞ İÇİN EL ELE
 Yazı Boyutu

 Tarih : 21.08.2015 - 10:58:34 


Uçuş Güvenliği Toplantısı Düzenlendi


Ölüdeniz Babadağ’da artan uçuş sayılarına sınırlama getirmek, uçuşların disiplin içinde yapılması ve olası kazaların engellenmesi için Fethiye Kaymakamlık toplantı salonunda sektör temsilcileriyle toplantı yapıldı. Toplantıya Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Türk Hava Kurumu Fethiye Şube Başkanı Mustafa Özkaya, TÜRSAB Batı Akdeniz Yürütme Kurulu Başkanı Süleyman Kaya, Turizm Danışma Bürosu Başkanı Güler Uymaz katıldı.

Toplantıda, sportif kurulun aldığı kararlar bildirildi. Buna göre; toplantıdan sonra bir araya gelen Güç Birliği Şirketi, TÜRSAB ile faaliyet gösteren acenteler, Türk Hava Kurumu teknik elemanlarından oluşan bir komisyon, Babadağ’daki 5 pistten günlük, saatlik kaç güvenli uçuş yapılabileceği, tespit edilen iniş pistlerinde aynı şekilde saatlik, günlük mevsimine göre ne kadar iniş yapılabileceği konusunda gözlemler yapacak. Bu gözlemler sonucunda teknik bilirkişi raporu sportif kurulca değerlendirilmek üzere Kaymakamlığına iletilecek.

 

Toplantıda gazetecilere açıklama yapan Kaymakam Çalık “Babadağ’da yürütülen yamaç paraşütüyle ilgili 2014 yılında uçuş pistleri ve iniş pistlerindeki güvenli iniş ve kalkış için uyguladığımız pilot sınırlaması vardı. O zaman bilirkişi olarak tayin ettiğimiz sektör temsilcileri, teknik kişilerin hazırladıkları rapora göre bir sınırlama getirmişti. Sportif kurul olarak yıllık karar almıştık ve o yıl için uygulandı. Bu yıl da öyle bir talep geldi. Sayı gittikçe artıyor, güvenli uçuş için bir sınırlama yapılması gerektiği ifade edildi. Onun üzerine sektör temsilcilerini davet ettik” dedi.

 

Çalık: “Bu toplantıdan sonra Güç Birliği Şirketi, TÜRSAB ve TÜRSAB’da faaliyet gösteren acenteler, Türk Hava Kurumu teknik elemanlarından oluşan bir komisyon bir araya gelecek. Oluşan kurul bir takım gözlemler yaptıktan sonra teknik bilirkişi raporu sportif kurulca değerlendirilmek üzere Kaymakamlığına iletilecek. Acentelerden birer temsilci, TÜRSAB temsilcisi, THK temsilcisi, Güç Birliği şirketi temsilcisi, Ölüdeniz’e inişlerle ilgili MUÇEV yetkilileri bu komisyonun raporlarına göre önümüzdeki dönemde sportif kurul olarak toplanıp, buna dayalı kararlar alacağız” dedi.

 

Gazetecilerin Ölüdeniz Pilotlarının yönergeye uymayacakları yönündeki açıklamalarıyla ilgili sorusuna Çalık: “Birilerine cevap vermek gibi değil ama biz görevimizi yapıyoruz. Turizm amaçlı sportif faaliyet yönetmeliği var.Valiliğin yayınladığı ve yürürlüğe soktuğu yönerge var. Uyup uymamak gibi bir keyfiyet yok. O yönetmeliğe, yönergeye herkes uyacak. Burada bizim muhatabımız TÜRSAB ve acenteler. Acente istediği pilotu çalıştırır istemediğini çalıştırmaz. Ona biz karışamayız. Bizim görevimiz uçuş güvenliği ile ilgili. Gerekli tedbirleri almak, o tedbirleri uygulamak, bu da hiç kimsenin keyfiyetinde değil. Alınan tedbirler uygulanacak. 2015 yılı için çıkarılan yönerge yürürlüktedir. Ancak yönerge değişikliği için hukuki görüş doğrultusunda yeni bir taslak hazırlandı. Bu taslağı valilik onayına sunduk. Onaylandıktan sonra onu da açıklayacağız. Bu taslakla beraber bizim önerimiz Babadağ’daki uçuş faaliyetinin artık bir federasyon eliyle yürütülmesinin uygun olacağı. Yeni  bir federasyon kurulması. Gönderdiğimiz yönergenin hukuk müşavirliğince incelenip yönetmeliğe çevrilmesi. Önerimiz bu oldu. Biz idareci olarak buradaki markalaşma sürecinin daha ileri gitmesini arzu ediyoruz. Para kazanan insanlar onlar ama bizim açımızdan ülkemiz kazanıyor, ilçemiz kazanıyor. Bunun kalıcı ve sürekli olması önemli. Birçok kamu kurumu da burada hizmet veriyor. Bununda dikkate alınması lazım. Bunu sadece bir pilotun işi olarak görmemek lazım” dedi.(haber/foto-Gökhan Ayyıldız)




 Editör :  Haber Merkezi

Yazdır

Word'e Aktar

Yorum Ekle Tavsiye
 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  Haber Merkezi

 Kategori  TURİZM

20882 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 

 

 Reklam

 Duyuru

 Reklam

 Köşe Yazıları

Ramazan Yıldırım

Ramazan Yıldırım ¬
ÜLKEYİ GEREN BİR CUMHURBAŞKANI: TAYYİP ERDOĞAN

Asım Cezayirlioğlu

Asım Cezayirlioğlu ¬
TÜRKİYE'DE "KUTUPLAŞMA"

Mehmet Uçar

Mehmet Uçar ¬
SURİYE SINIRIMIZDA NE Mİ OLUYOR?

Mesut Koç

Mesut Koç ¬
TERÖR VE BÖLGENİN AKIBETİ
 
 Reklam

 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 4
 Bugün : 615
 Dün : 723
 Toplam : 1963539
 Ip No : 18.191.157.186
     

 Reklam

 Reklam

 Takvim

Nisan 2024

Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Pzr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 

 Reklam

 
 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam






RESMİ İLAN |SİYASET |EĞİTİM |GÜNCEL |ASAYİŞ |TURİZM |KÜLTÜR-SANAT |SAĞLIK |EKONOMİ |SPOR | Gizlilik Politikası


 

   © Copyright - 2012- Fethiye Haber Merkezi - ANASAYFA - Tüm Hakları Saklıdır. 


Bu sitede

Çilem.Net Haber Yazılımı kullanılmaktadır.