Fethiye Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu, Nisan ayı toplantısında yine turizmin kış aylarına yayılması için ilçemizde yapılabilecek spor dallarının belirlenmesi gündemiyle toplandı.
Toplantıda İlçemizdeki mevcut futbol sahalarının niteliğinin yükseltilmesi ile spor alanı olarak ayrılan alanlara gerekli yatırımların yapılmasının sağlanması görüşü kabul gördü. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın öncülüğünde oluşturulan Fethiye Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu’nun Nisan Ayı Toplantısı 2 Nisan Perşembe günü gerçekleştirildi. Platform üyeleri Dönem Başkanı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir Başkanlığında toplantı. Tek gündem maddesi ile toplanan platformun gündemine yine Fethiye’de turizmin 12 aya yayılması konusu ve bu kapsamda bölgenin coğrafi yapısına uygun spor dallarının belirlenmesi vardı. Platformun bu ayki toplantısına Muğla Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mert Demir, Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Dairesi Başkanı Ali İnan, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Kamil Çoban, Fethiye Belediyesi Kürek Takımı Antrenörü Nasuh Dinçer, Fethiyespor Kulübü adına Eftal Berk davetli olarak katıldı.
Toplantıda Fethiye’de hangi spor dallarının geliştirilebileceği ve bunun yöntemi ele alındı. Toplantıda Antalya’nın futbol turizminde yaptığı ilerleme örnek gösterilirken Fethiye’nin de doğal yapısının kürek sporu gibi sporlara müsait olduğu ve bu alanda yapılacak gelişmelere ağırlık verilmesi ele alındı. Yapılan toplantıda İlçemizde bulunan futbol sahalarının niteliğinin yükseltilmesi, spor alanı olarak ayrılan yerkere gerekli yatırımların yapılması kararı alındı. Platformun Mayıs ayı toplantısı da Fethiye’de geliştirilmeye müsait su sporları üzerine olacak. Toplantının başında Platformun Dönem Başkanı Mehmet Soydemir, ilk kez gelen katılımcılar için platformun kuruluşu, yapısı ve işleyişi hakkında bilgi verdi. Fethiye İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Kamil Çoban da Mart ayı içinde yapılan bisiklet ve Enduro yarışlarının Fethiye ekonomisine canlılık kattığını belirtti. Çoban, yapımı devam eden spor tesisleri sayesinde de gelecek yıl, kapalı alan sporlarının da Fethiye’ye çekilebileceğini söyledi. Yapımı devam eden spor tesisleri hakkında platform üyelerine bilgi veren Kamil Çoban, bu alanda 2 bin 5 yüz kişilik kapalı spor salonu, 2 sentetik saha, yüzme havuzu, bir büyük saha yapıldığını ayrıca Esenköy’e de saha yapılacağı bilgisini verdi. Fethiyeli ve Fethiye’ye gelen sporcuların sorunlarına de değinen Çoban, Fethiyeli sporcuların sponsor sorunu yaşadıklarını ve Fethiye’nin dışarıdan gelen sporcular tarafından pahalı bulunduğunu belirtti.
Muğla Büyükşehir Belediyesi Genç ve Spor Dairesi Başkanı Ali İnan konuşmasına birim çalışmaları hakkında yaptığı sunumla başladı. Amaçlarının Muğla bölgesinde turizmin 12 aya yayılmasını sağlamak olduğunu belirten İnan, platformla aynı amacı taşıdıklarını vurguladı. Ali İnan, bölgeye sporcuların gelmesi için uygun konaklama imkânlarının oluşturulması, bunun için de otelcilerle görüşülmesi gerektiğini ifade etti. İnan, yaz aylarında Fethiye’de ücretsiz yaz spor okulu açacaklarına da sözlerinde yer verdi.
Yapılan toplantıda var olan spor tesislerinin iyileştirilmesi ve spor turizmine ağırlık verilmesine karar verildi. Platformun Mayıs ayı toplantısı da Fethiye’de geliştirilmeye müsait su sporları üzerine olacak. FTSO Başkanı Akif Arıcan konuşmasında hedef belirlenmesi gerektiğine dikkat çekerek, "Hangi spor dallarının geliştirilmesine, hangi yatırımların yapılmasını istediğimizin kararını vermeliyiz.Kısa ve uzun vadede yapılacak çalışmaları belirlemeliyiz. İlk etapta futbol sahalarımızın kalitesini yükseltip, ayrılan alanlara gerekli yatırımların yapılmasını sağlamalıyız. Bunun için hedefimizi bir an önce belirleyip, bu hedeflerimizi gerek büyükşehir belediyesi gerekse Fethiye Belediyesinin yatırım planlamasına almaları için çalışmalıyız" diye konuştu.