Sağlık Turizminin geliştirilmesi ve yeni pazarların oluşturulması amacıyla Marmaris’te kurulan Sağlık Turizmi Geliştirme Derneği, tüm Muğla İlinin sağlık turizminin geliştirilmesi için çalışmalarına başladı. Çalışmalarında sivil toplum örgütlerinin desteğini almak isteyen dernek yöneticileri, sektör temsilcilerinin yanında Odaları da ziyaret ederek destek istiyorlar.
Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret eden Marmaris Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Dr. Mehmet Töreyenler, Muğla Sağlık Turizm İl Temsilcisi Sağlık Müdürlüğünden Zehra Kaçar ve Uluslararası Hasta Rehberi İsmail Karademir FTSO Meclis Başkanı Osman Çıralı ve FTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Günay Özütok ve Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Gürsü Özdemir’e derneğin amacı ve hedefleri konusunda bilgi vererek destek istediler. Amaçlarını Muğla İli olarak sağlık turizminden pay alınmasını gösteren Mehmet Töreyenler “Amacımız sağlık turizmi açısından Muğla’nın tanıtımını yapmak. İlk etapta ilgili fuarlara katılıp Muğla’nın sağlık turizmindeki avantajlarını tanıtmayı planlıyoruz” dedi.
Töreyenler konuşmasında turizmin 3- 4 aya sıkıştığını hedef ay olarak mart ve kasım’ı sezona dahil etmek istediklerini belirterek “Hedef ülke olarak, ülkemizi ve bölgemizi deniz-kum-güneş’ten tanıyan İngiltere ve Hollanda olarak belirlemek istiyoruz. Hedef hastalıklar ise daha yoğunluklu olarak estetik olabilir diye düşünüyoruz. Hastane ve doktorlarımız kalite olarak çok iyi. Örnek olarak İngiltere’de bir diş yaptırdığı fiyata burada beş diş yaptırabilir, hem de kalite olarak daha iyi şekilde. Fiyat ve kalite avantajımızı ortaya koyacağız” diye konuştu. Haziranın üçüncü haftasında Marmaris’te tüm il dinamiklerinin yer alacağı bir toplantı düzenlediklerini belirten Töreyenler, “En büyük dezavantajımız uçak seferlerinin ekim ayında bitip, nisan sonunda başlaması. Uçak seferlerinin erken başlamasını sağlamak için neler yapabiliriz bunun için görüş alış verişinde bulunalım istiyoruz.
FTSO olarak sizleri de aramızda görmek istiyoruz. Ağustos ayında genel kurulumuzu yapıp AB ve GEKA’ya destek için başvuracağız. Ayrıca sağlık turizmi için gelen turistler için Ekonomi Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın ciddi desteği var” dedi. FTSO Yönetim Kurulu Başkanı yardımcısı Günay Özütok, sağlık turizminin plansız olarak başladığını ve devam ettiğini belirterek “Bir çok İngiliz vatandaşı buraya diş yaptırmaya geliyor. Orada ödeyeceği bir diş parasına burada dişini yaptırıyor üzerine de çok iyi bir tatil yapabiliyor.
Bu tarz bir çalışmaya elimizden gelen desteği veririz. Yapılacak toplantıya da seve seve katılırız. Turizmimiz 3- 4 aya sıkıştı kaldı. Biz FTSO olarak turizmin çeşitlendirilmesi konusunda çaba harcıyoruz. Bu amaçla 38 yürüyüş rotasını turizme kazandırdık. Spor turizminin geliştirilmesi ve yamaç paraşütü sporunun yıl boyu yapılabilmesi için çalışmalarımız var. Bölgemiz sağlık turizmi için ciddi bir potansiyele sahip, bunu harekete geçirmeliyiz diye düşünüyoruz” diye konuştu.