Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi

Mobil Kliniğe Engel Oldular
   
 Mobil Kliniğe Engel Oldular

Mobil Kliniğe Engel Oldular
 Yazı Boyutu

 Tarih : 16.01.2014 - 20:26:08 


İsviçre’den Marchıg Anımal Welfare Trust Vakfının FETAV ile imzaladığı protokolle Fethiye Belediyesi Hayvan Bakım Merkezi Mobil Klinik ile Fethiye çevre il ve ilçelerindeki sokak hayvanlarının kısırlaştırılması ve bakımlarının


İsviçre’den Marchıg Anımal Welfare Trust Vakfının FETAV ile imzaladığı protokolle Fethiye Belediyesi Hayvan Bakım Merkezi Mobil Klinik ile Fethiye çevre il ve ilçelerindeki sokak hayvanlarının kısırlaştırılması ve bakımlarının yapılması için gönderilen 24 bin avroluk hibeyle bir süredir yapılan çalışmalar Muğla Veterinerler Odasının şikâyeti ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından durduruldu. İngiltere’den gönderilen hibenin 9 bin 500 avrosu mobil klinik çalıştırılamayınca geri gönderildi. Fethiye Belediyesi Hayvan Bakım Merkezine yıllar önce kazandırılan Ege ve Marmara bölgesinde binlerce sokak köpeğini aylarca kısırlaştırarak önemli bir hizmet gerçekleştiren mobil kliniğin Muğla Veterinerler Odasının şikayetinin ardından Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığından gelen yazıyla faaliyeti durduruldu. Yazı da “ Yerel yönetimlerce kurulan bakım evlerinde oluşturulacak müşade merkezlerinde yapılması gereken kısırlaştırma aşılama ve rehabilitasyon işlemlerinin seyyar vaziyette bir araç içinde yapılması yasal değildir. Kanunen verilmeyen bir yetki, genelge ile uygulamaya konulamaz denilerek, Orman ve Su İşleri Bakanlığıyla imzalanan iş birliği protokolünün geçersiz olduğu bildirilince FETAV Müdürü Dilek Dinçer  Fethiye Hayvan Dostları Derneği kurucu başkanı Perihan Agnelli, Orman ve Su işleri Bakanlığı yetkilileriyle Marchıg Anımal Welfare Trust Vakfının Fethiye’deki temsilcileri bir basın toplantısı yaparak mobil klinikte görev yapan belediyeye ait veterinerin tehdit edildiğini de öne sürdüler.

Kısa adı FETAV olan Fethiye Turizm Tanıtım Eğitim Kültür ve Çevre Vakfı Müdürü ve Fethiye Belediye Meclis üyesi Dilek Dinçer yaptığı açıklama da  “İlçemizdeki bu örnek çalışmanın sürdürülmesi ve ülke geneline yaygınlaştırılması amacı ile,   MARCHIG ANIMAL WELFARE TRUST VAKFI ile Vakfımız arasında imzalanan protokolle, 24.000 AVRO tutarında hibe sağlanmıştı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı III. ve IV. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı il, ilçe ve beldelerde bulunan sahipsiz sokak hayvanlarının üremelerinin kontrol altına alınması maksadıyla;   Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP)  ile Vakfımız arasında bir işbirliği protokolü hazırlanmıştır. 5393 Sayılı Belediye Kanunu, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu, 5737 Sayılı Vakıflar Kanunu ve sair ilgili mevzuat uyarınca, Fethiye Belediye Meclisi’nin 02.09.2013 tarih ve 69 Sayılı kararına istinaden, Fethiye Belediye Başkanlığı mülkiyetindeki mobil kliniğin Vakfımıza tahsisi ile sokak hayvanlarının aşılanması ve kısırlaştırılması için Muğla ili dışında, Ege Bölgesi dahilinde,  protokol çerçevesinde faaliyetlerimizi sürdürme kararı alınmıştı” diyerek “Ancak Valilik Muğla sınırları dahilinde çalışabilmemiz için onay verince, deneyimli bir veterinerle yakın çevremizden işe başladık. Ne yazık ki Muğla Veterinerler Odası, noter imzalı iş sözleşmesini onaylamayarak, veterinere yazdığı 15.11.2013 gün ve 299 sayılı yazısında, “kanun ve yönetmeliklere aykırı olarak, her nasıl olduysa çalışma izni almış olan mobil klinikte mesleğinizi icra etmeniz hem sokak hayvanlarının sağlığı hem de mesleki etik değerlerimiz düşünülerek uygun bulunmamıştır. Eğer çalışmakta ısrar ederseniz yasal yaptırımların uygulanacağını hatırlatırız” denmiştir.

Aynı şekilde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü’nün 21.11.2013 gün ve 42468 sayılı yazılarında, “Yerel yönetimlerce kurulan bakımevlerinde oluşturulacak müşahede merkezlerinde yapılması gereken kısırlaştırma, aşılama ve rehabilitasyon işlemlerinin seyyar vaziyette bir araç içinde yapılması yasal değildir. Kanunen verilmeyen bir yetki, Genelge ile uygulamaya konulamaz” denilerek, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’yla imzalanan işbirliği protokolümüzün geçersiz olduğu belirtilmiştir. Kısacası iki bakanlığın mevzuatları arasındaki uyuşmazlık nedeniyle biz de çalışmalarımızı sonlandırmak zorunda kaldık. Çalışabildiğimiz sürece yerel yönetimlerden ve halktan büyük takdir ve destek gördük. Üzülerek kullanamadığımız 9.500 AVRO’yu sponsor vakfa iade ediyoruz” dedi.

Agnelli “ Veterinerimiz Tehdit Bile Edildi”

Fethiye Hayvan Dostları Derneği kurucu başkanı ve Fethiye Belediyesi Hayvan Barınağı kurucusu Perihan Agnelli 2000 yılında Fethiye Belediyesi Hayvan Barınağının kurulduğunu 2003 yılında dernek olarak Türkiye’de ilk defa mobil kliniği kurduklarını o yıllarda Fethiye ve Muğla çevresinde dernek olarak sokak hayvanlarını veteriner Emre Kangal’la birlikte kısırlaştırıp kulaklarına küpe takılıp tekrar sokağa bırakıldığını ardından gelen talepler üzerine Ege ve Marmara bölgeleriyle Trakya’da aynı çalışmayı yaptıklarını övgüler aldıklarını söyleyerek “ Mobil klinikler Orman Bakanlığını çıkarmış olduğu kanun ve yönetmelikler içinde bulunuyordu. Bakanlıkta benzer bir araba almıştı. İsviçre’den bir Vakıf bizim Fethiye’de otobüsten oluşturduğumuz mobil kliniğin aynı çalışmalar içinde bulunması amacıyla 24 bin avro hibe gönderdi. Gelen parayla işe başladık. 1 ay boyunca Fethiye’nin köylerinin büyük bir bölümünü gezerek veteriner hekimimizle birlikte sokak hayvanlarının kısırlaştırma ve bakım işlemlerini yaptık. Ancak Muğla veterinerler odası bu çalışmamızı engelledi. Fethiye Kaymakamlığı, Muğla Valisi, Orman ve Su işleri Bakanları Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile imzalanmış protokoller izinler olmasına rağmen veterinerler odasının şikayetleri ve tehditleri üzerine veterinerlerimiz çalıştırılmamış hatta veterinerimiz tehdit edilerek mesleğinden men edileceği de ileri sürülmüştür.13 yıldır Türkiye’de en iyi kısırlaştırma işlemini bizim veterinerimiz yapıyordu. Veterinerimizi korkuttular. Mobil kliniğimizin çalıştırılmaması için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından gelen yazının yanı sıra veterinerimize gelen tehditler nedeniyle İsviçre’den gelen hibeden 9 bin 500 avroyu sponsor vakfa iade ediyoruz. Oysa biz gönüllüler sokak hayvanlarının bakım ve kısırlaştırılmasını en iyi şekilde yapıyorduk. Veterinerler Odası hangi zihniyetle bu şikayetleri gerçekleştirdi bilmiyoruz ama menfaat temin etmelerinin önüne geçtiğimizden dolayı böyle bir ortam yarattılar. Mobil kliniğin çalışmasını durdurdular. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından çözüm bekliyoruz diye konuştu


 Editör :  Haber Merkezi

Yazdır

Word'e Aktar

Yorum Ekle Tavsiye
 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  Ramazan Coşkun

 Kategori  GÜNCEL

1216 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 

 

 Reklam

 Duyuru

 Reklam

 Köşe Yazıları

Ramazan Yıldırım

Ramazan Yıldırım ¬
ÜLKEYİ GEREN BİR CUMHURBAŞKANI: TAYYİP ERDOĞAN

Asım Cezayirlioğlu

Asım Cezayirlioğlu ¬
TÜRKİYE'DE "KUTUPLAŞMA"

Mehmet Uçar

Mehmet Uçar ¬
SURİYE SINIRIMIZDA NE Mİ OLUYOR?

Mesut Koç

Mesut Koç ¬
TERÖR VE BÖLGENİN AKIBETİ
 
 Reklam

 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 16
 Bugün : 538
 Dün : 1172
 Toplam : 2072879
 Ip No : 18.118.128.17
     

 Reklam

 Reklam

 Takvim

Aralık 2024

Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Pzr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
 

 Reklam

 
 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam






RESMİ İLAN |SİYASET |EĞİTİM |GÜNCEL |ASAYİŞ |TURİZM |KÜLTÜR-SANAT |SAĞLIK |EKONOMİ |SPOR | Gizlilik Politikası


 

   © Copyright - 2012- Fethiye Haber Merkezi - ANASAYFA - Tüm Hakları Saklıdır. 


Bu sitede

Çilem.Net Haber Yazılımı kullanılmaktadır.